2009. június 14., vasárnap

...hogy a figyelmetlenségnek ára van

Pontosan 24.000 Forint.

Merthogy mához egy hétre már Bulgáriában nyaralunk, a tengerparton. Ahová majd busz visz minket. Szerbián keresztül. Ahová meg érvényes útlevél kell. A belépéstől számított hat hónapig érvényes. És tegnap este a Kedves megnézte az útleveleinket, ellenőrizendő e kitételt, s melyek bizony ennek a feltételnek nem igazán felelnek meg...

Hát gyors kutakodás a neten, gyomorgörcs, aztán korai fekvés, ma meg hajnali kelés.
A Pólusban a Központi Okmányiroda minden nap (!) 10:00 és 19:00 óra között van nyitva, s ha az ember 7:45-kor már ott van, hát megnyeri az egyes sorszámot. És kap csekket, 12.000 Forintról, mert sürgősséggel kéri kiállítani az új, öt évre érvényes útlevelét, amit majd csütörtökön már átvehet a Visegrádi utcai okmányirodában.
És így van esélye szombat reggel úgy felszállni a bulgár tengerpartra tartó buszra, hogy a szerb határőr nem szállítja le róla.
És még mindig nagyobb az esélye a kezében tartani az új bordó igazolványt, mint annak a sorstársnak, ki kedden utazik, s lejárt már minden papírja, így egy ideiglenes személyivel próbálkozik majd.

Amúgy meg az ügyintéző néni megjegyezte, látva a kitöltött adatlapon az ott készített fényképem, hogy ő ilyen jó képet még nem csinált ezzel a géppel...

Nincsenek megjegyzések: